De CO2 uitstoot berekenen van uw bedrijf: het begin van een koolstofarme bedrijfsvoering!

Wil u met uw bedrijf inzetten op de verduurzaming van uw bedrijfsprocessen? Maak dan een carbon footprint, ook wel koolstofvoetafdruk genoemd, van uw activiteiten. Deze studie helpt u niet alleen om uw CO2 uitstoot te berekenen van uw bedrijf. Ze brengt samen met een energiescan ook in kaart waar u energie kan besparen en duurzamere bedrijfsprocessen kan realiseren.

De voordelen van een carbon footprint?

Door de CO2 uitstoot te berekenen krijgt u een realistisch beeld van het aantal broeikasgassen die uw bedrijf jaarlijks uitstoot. Zo wordt de jaarlijkse uitstoot per activiteit duidelijk. Op basis daarvan kunt u vervolgens een gericht klimaatactieplan opstellen dat uw uitstoot kan reduceren.

CO2 uitstoot laten berekenen door experten in hun domein

Het maakt niet uit of u een grote multinational bent of een klein bedrijf. Duurzaam ondernemen en het reduceren en optimaliseren van de uitstoot van broeikasgassen is de verantwoordelijkheid van ons allemaal.

RSK Benelux beschikt over een gespecialiseerd carbon footprint team. Deze specialisten hebben meer dan 10 jaar ervaring in het berekenen en optimaliseren van de jaarlijkse CO2 uitstoot van bedrijven. Onze carbon footprint experten werken volgens internationale normeringen. Ook helpen zij bedrijven die onvoldoende meetgegevens kunnen voorleggen aan een realistische schatting dankzij onze ‘real-world’-benadering. Zo helpt RSK elk bedrijf vooruit in het streven naar een koolstofarme bedrijfsvoering.

Hoe zit het met de CO2 footprint ùw bedrijf?

Uw bedrijfsprocessen optimaliseren door uw CO2 footprint te reduceren: het kan!