De CO2 uitstoot berekenen van uw bedrijf: het begin van een koolstofarme bedrijfsvoering!

Wil u met uw bedrijf inzetten op de verduurzaming van uw bedrijfsprocessen? Maak dan een carbon footprint, ook wel koolstofvoetafdruk genoemd, van uw activiteiten. Deze studie helpt niet alleen uw CO2 uitstoot te berekenen van uw bedrijf, maar brengt samen met een energiescan of energieaudit ook in kaart waar u energie kan besparen en duurzamere bedrijfsprocessen kan realiseren.

De voordelen van een carbon footprint?

Door de CO2 uitstoot te berekenen van uw bedrijf, krijgt u een realistisch beeld van het aantal broeikasgassen die uw bedrijf jaarlijks met al haar activiteiten uitstoot. Zo wordt de uitstoot per activiteit duidelijk, waarop u vervolgens een gericht klimaatactieplan kan opstellen die de uitstoot per activiteit, en dus voor de totaliteit aan bedrijfsprocessen, kan reduceren.

CO2 uitstoot laten berekenen door experten in hun domein

Of u nu een grote multinational bent of een klein bedrijf, duurzaam ondernemen en het reduceren en optimaliseren van de uitstoot van broeikasgassen is de verantwoordelijkheid van ons allemaal.

RSK Benelux heeft met haar gespecialiseerde carbon footprint team al meer dan 10 jaar ervaring in het berekenen en optimaliseren van de jaarlijkse CO2 uitstoot van bedrijven. Onze carbon footprint experten werken volgens internationale normeringen en helpen ook bedrijven die onvoldoende meetgegevens kunnen voorleggen aan een realistische schatting dankzij onze ‘real-world’-benadering. Zo helpt RSK elk bedrijf vooruit in het streven naar een koolstofarme bedrijfsvoering.

Hoe zit het met de CO2 footprint ùw bedrijf?

Uw bedrijfsprocessen optimaliseren door uw CO2 footprint te reduceren: het kan!