Duurzaam ondernemen is de verantwoordelijkheid van u en uw personeel

Een duurzame bedrijfsvoering rust immers op diverse pijlers. Wat bent u met het laten uitvoeren van een energieaudit of het in kaart brengen van de CO2 uitstoot van uw bedrijf, wanneer uw werknemers het gewenste streefdoel niet volgen?

Het bewust maken van uw medewerkers is een cruciale stap in het optimaliseren en reduceren van het energieverbruik van uw bedrijf. Een duurzaamheidstraining voor uw werknemers organiseren is dan ook een absolute must do.

Duurzaamheidstraining voor werknemers: tips

Het sensibiliseren van werknemers over hoe zij kunnen bijdragen om uw bedrijf te ondersteunen in energie verlagend ondernemen, vergt een goede aanpak. Gewoontes zijn immers vaak hardnekkige obstakels op de werkvloer wanneer men verandering en bewustwording wil implementeren.

Een duurzaamheidstraining voor uw personeel laten organiseren door een erkend milieuadviesbureau vormt hierbij de gouden tip. Milieuadviseurs zijn dagelijks bezig met het in kaart brengen en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Zij hebben kennis van alle mogelijke sectoren en bedrijfsactiviteiten.

Tijdens een duurzaamheidstraining voor uw werknemers zullen milieuadviseurs a.d.h.v. gefundeerd bewijsmateriaal en het schetsen van herkenbare situaties haalbaar advies meegeven.

Mogelijke tips hierbij kunnen zijn:

  • afval duurzamer beheren
  • zuiniger omgaan met materialen
  • transport energiebesparender verlopen
  • zuiniger omspringen met energie en water
  • het lichtnet in het bedrijf zuiniger gaan gebruiken
  • meer energie en papier besparen via pc’s, printers en kopieermachines

Een duurzaamheidstraining voor werknemers helpt uw bedrijf duurzaam te ondernemen!

Maak van uw personeel uw bondgenoten en organiseer een duurzaamheidstraining voor uw werknemers. RSK werkt deze training steeds uit op maat van de activiteiten van uw bedrijf.
Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor duurzaamheidstraining.